Kelit kylmenevät ja pikkuhiljaa talvi valtaa väistämättä Suomen. HAVELin kuminen auranterä on omimmillaan juuri alkutalvesta sekä lauhan ja loskaisen talven aikaan. Varsinkin eteläisessä Suomessa kumiterä on monesti paras vaihtoehto läpi koko talven.

Kumiterässä on lukuisia etuja metalliterään verrattuna. Terän hiljaisuus on usein ensimmäinen, jonka huomaa heti. Kuminen auranterä ei kolise ja raavi asfaltin tai laatoituksen pintaa ikävästi. Työskentely on sujuvaa, miellyttävää ja nopeaa, sillä kuminen terä joustaa esimerkiksi kaivonkansien, pihalaatoitusten ja mukulakivitysten kohdalla. Näin vältytään turhilta vaurioilta, joita saattaa metallisella auranterällä syntyä. Kumiterä on jopa niin hellävarainen, ettei se kuluta tiemerkintöjä.

Kumiterä soveltuu mainiosti myös nurmi- ja sorapintojen auraukseen. Terä liukuu siististi nurmen pintaa pitkin vaurioittamatta sitä. Metalliterällä nurmesta saattaa lähteä palasia terän matkaan, mikäli maa ei ole jäässä. Sorateiden sekä sorakenttien auraus käy myös näppärästi kumisella auranterällä. Terä ei raavi pintaa, eikä nappaa soraa matkaansa samalla tavalla kuin metalliterällä usein käy.

Kaiken lisäksi kumiterä on todella pitkäikäinen. Terät on valmistettu kovaa kulutusta kestävistä kuorma-auton renkaista. Terän pystyy kääntämään ylösalaisin, jolloin sen käyttöikä tuplaantuu. Kumiterästä saat vuosikausiksi luotettavan ja miellyttävän kumppanin.

Lisätietoa ⇒ https://mechanics.havel.fi/kumituotteet/