HAVEL Spiral suojaspiraalit

HAVELs skyddsspiraler skyddar slangar och elkablar effektivt mot yttre nötning, skavning och mekanisk påverkan.

Band- och kedjeverktyg, stubbfräsar, utjämningsblad, gummiblad och skovlar till betongblandare konstrueras och testas tillsammans med användarna.

Hassinen Veljekset Oy

Hassinen Veljekset Oy, eller mer känt som HAVEL, är ett familjeföretag i norra Karelen som inledde sin verksamhet som skogsmaskinsentreprenör för mer än 50 år sedan. Sedan 1989 har vårt företag utvecklat och tillverkat produkter till både olika industribranscher och privata konsumenter. Våra huvudprodukter är Spiral-slangskydd för hydraul- och tryckluftsslangar samt elkablar. Dessa har ingått i produktionen sedan företagets grundades. Spiral-slangskydden produceras i den egna plastverkstaden och används av ledande tillverkare av maskiner och utrustning inom skogs-, jordbruks- och gruvindustrin. Vi tillverkar även varumärket Mechanics som består av slitstarka arbetsverktyg för maskinentreprenörer och varumärket Ranturi som innehåller tillbehör för inhemskt båt- och stugliv. Vi inledde exporten redan på 90-talet och för närvarande exporterar vi till cirka 20 länder, främst i Centraleuropa. Alla produkter tillverkas fortfarande på den egna fabriken i Ilomantsi.

Förutom grundarna Seppo och Timo Hassinen är nuförtiden även Seppos barn Mika och Suvi ägare i HAVEL. Företagets viktigaste värde och vägledande princip är tillförlitlighet, vilket återspeglas både i produktkvalitet, leveranssäkerhet samt uppfyllande av löften. Varje produkt tillverkas noga med hjälp av många års yrkeserfarenhet. Vi utvecklar ständigt våra produkter och vi vill uppfylla våra kunders önskningar och behov. Som ett resultat av över 30 års utveckling är vi stolta över att stå bakom våra produkter och vara säkra på att vi kan erbjuda våra kunder endast den bästa och enklaste funktionaliteten.

HAVEL Spiral suojaspiraalit

Tillverkad med kompressionsmetoden var HAVEL skyddsspiraler vår första och därmed vår äldsta produkt. Skyddsspiraler är också vår huvudprodukten som vi säljer i Finland och utomlands.
Dessa skyddsspiraler är tillverkade av HDPE-plast och tål effektivt lösningsmedel och temperaturvariationer. HAVEL skyddsspiralen kan anpassas med kundens egen logotyp och färg för att stärka varumärkets utseende. Bland våra största kundgrupper finns maskintillverkare och hydraulikföretag.

Förutom skyddsspiraler och Ranturi-produkterna erbjuder vi nuförtiden också olika maskiner och utrustningar som säljs både hemma och på export. Bandspännare har fått ett stabilt fotfäste bland tillverkare och användare av skogsmaskiner. Till våra senaste produkter hör grävmaskindrivna stubbfräsar, blandarskovlar för betongblandare och moddskär som tillverkas av återvinningsgummi.

Värden

01.

Tillförlitlighet

Ett av våra värden som är relativt viktigt för oss finländare är tillförlitlighet. Som ett familjeföretag är det en hederssak att hålla det vi lovar.

02.

Kvalitet

Kvalitet har varit en av hörnstenarna i vår verksamhet ända sedan vi grundade vårt företag. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet så att slutresultatet är likställt med vår vision.

03.

Flexibilitet

Vi har utformat vår produktion, vårt lager och vår kundservice så att vi kan möta våra kunders behov på ett flexibelt sätt.

04.

Kundorientering

Vi strävar kontinuerligt efter att utveckla våra produkter och tjänster för att bli mer kundorienterade, eftersom vi anser att kundtillfredsställelse är nyckeln till en hållbar verksamhet.

Historia

Sedan 1989 har HAVEL arbetat för att vara en tillförlitlig partner och etablerat sin plats bland kunderna.

1989

1989

HAVEL Spiral suojaspiraalit
De första skyddsspiralerna utvecklas.
1990

1994

Export

HAVEL inleder sin utrikeshandel. Man fick de första utländska kunderna på Elmia-mässan i Sverige.

2000

2000

Från Ky till Oy

Företaget växer och man beslutar sig för att byta verksamhetsform.

2007

Produktionen av kedjespännare och kedjeverktyg för skogsmaskiner inleds.

2010

2014

Mika och Suvi blir delägare

Seppos barn Mika och Suvi Hassinen blir också ägare i familjeföretaget.

2015

HAVEL utökar sitt produktutbud med en ny produktgrupp och börjar utveckla och tillverka stubbfräsar.

2017


HAVEL expanderar sin verksamhet genom företagsköp och börjar tillverka produkter av återvunnet gummi.

2017


Man utvecklar en ny stubbfräsmodell, L16.

2018

HAVEL Spiral suojaspiraalit

Skyddsspiralen kan fås med logotyp och i flera färger.

2019

En ny produkt, utjämningsblad, utvecklades för gummiprodukterna.

2020

Stubbfräsar fick ett helt nytt tillskott när produktionen av stubbfräsar i K-serien började.

2021

Utbudet av stubbfräsar utökades från tre till åtta modeller.

Hassinen Veljekset Oy grundades av bröderna Seppo och Timo Hassinen och inledde sin verksamhet 1989. De båda grundarna hade redan mer än tio års erfarenhet av skogsmaskiner, och när företaget grundades lämnade Seppo hytten i skogsmaskinen och övergick till att jobba heltid i företaget medan Timo fortsatte med skogsmaskinsentreprenader. På den tiden tillverkade företaget, som fortfarande verkade under namnet Hasvel, uteslutande Ranturi båtställningar samt plastskyddspiraler, som fortfarande är företagets huvudprodukt, till den inhemska marknaden. HAVEL inledde sin export i mitten av 90-talet, och för närvarande exporterar företagets produkter till cirka 20 länder, främst till Centraleuropa. Under resans gång har HAVELs produktsortiment expanderat och företagets verksamhet är idag indelad i tre sektioner: Spiral, Mechanics och Ranturi. Seppos barn Mika och Suvi Hassinen kom med som ägare i familjeföretaget 2014, men de hade då jobbat en längre tid i företaget. HAVEL fortsätter utvecklingen av sina produkter och tjänster på fabriken i Ilomantsi för att möta kundernas behov, precis som när företaget först såg dagens ljus.

Aktuellt

Kontakt

HAVEL - Spiral - Mechanics - Ranturi

Hassinen Veljekset Oy
Havelintie 1, 82900 Ilomantsi

+358 400 149 974
sales@havel.fi

InstagramYouTube
  Personal

  HAVEL - Suvi Hassinen

  Suvi Hassinen

  VD / marknadsföring
  På mammaledighet

  HAVEL - Merja Hakola

  Merja Hakola

  Försäljningssekreterare (beställningar och leveranser)
  +358 400 294 900
  sales@havel.fi

  HAVEL - Jussi Solapuro

  Jussi Solapuro

  HAVEL - Mika Hassinen

  Mika Hassinen

  Produktion / inhemsk försäljning
  mika@havel.fi

  HAVEL - Seppo Hassinen

  Seppo Hassinen

  Produktutveckling / grundare
  seppo@havel.fi

  HAVEL - Timo Hassinen

  Timo Hassinen

  Produktion / grundare
  timo@havel.fi